Нaвіщo пити кeфір? Зaрaди йoгo кoрисниx влaстивoстeй. Кeфір унікaльний фeрмeнтoвaний нaпій, вигoтoвлeний з кoрoв\’ячoгo, кoзячoгo aбo oвeчoгo мoлoкa.
Щe в 1908 рoці імунoлoг Ілля Мeчникoв зaзнaчив щo фeрмeнтoвaні прoдукти — сквaшeнe мoлoкo, кeфір і квaшeні oвoчі впливaють нa здoрoв\’я тa дoвгoліття і припускaв, щo мoлoчнoкислі бaктeрії, які містяться в ниx пригнічують ріст шкідливих організмів в кишечнику.
Своєрідність кефіру в особливостях закваски — кефірному грибку, в якому уживаються багато мікроорганізмів. Це і молочнокислі стрептококи, молочнокислі, оцтовокислі бактерії, а також дріжджі. Одні бактерії створюють молочну кислоту, інші — ароматичні речовини. А дріжджі «з\’їдають» частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спиртяга і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерний освіжаючий «фірмовий» приятность.
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже в обрез лактози, тому що більша її частина, завдяки кефірному грибку, перетворюється в молочну кислоту, піровиноградну кислоту і надзвичайно важливий екзополісахарид кефіран. Саме він має протимікробні і ранозагоюючі властивості, здатний знижувати рівень холестерину в сироватці крові. Крім того власне кефіран підвищує імунітет.
Кефір, як натуральний молочнокислий напій з мікробіологічної точки зору є надзвичайно цінним і унікальним пробіотиком, оскільки містить перед 40-50 різних штамів бактерій і дріжджів, в праздник час як для в йогурті зазвичай залучено тільки плохо штама — термофільний стрептокок та болгарська паличка.
Чому варто включати кефір в свій раціон?
-
сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після курсу лікування антибіотиками,
-
містить пробіотики, які пригнічують ріст шкідливих бактерій в кишечнику,
-
багатий вітамінами А, B2, В12, C, РР, мінералами, ферментами і амінокислотами,
-
підвищує імунні функції організму,
-
допомагає в лікуванні псоріазу, екземи, аутоімунних і алергічних захворювань, благодійно впливає получай кишкову мікрофлору,
-
багатий легкозасвоюваним кальцієм і білком,
-
підходить во (избежание людей з легкою формою непереносимості лактози . У більш важких випадках рекомендується вживати молочні продукти сверх лактози,
-
просто зробити самостійно, додавши кефірну закваску в сгущенка і почекати 24 години.
Важливо! Свіжий кефір надає легке послаблюючу дію, триденний — закріплює.
Який кефір краще вибрати? Адже він може відрізнятися калорійністю, жирністю, наповнювачами і складом.
Купуйте натуральний регенерат. Уникайте кефір зі смаком фруктів. Він, як распорядок, смачний, але… на вот жалость, в ньому мало натуральних фруктів і ягід, вслед то багато цукру, ароматизаторів і смакових добавок. Краще придбати натуральний напій і в домашніх умовах додати по нього свіжі або заморожені фрукти і ягоди.
Надавайте перевагу кефіру з нормальним вмістом жиру 3,2%. Пам\’ятайте: кефір, що малограмотный містить жирів, позбавлений цінних розчинних в них вітамінів, таких як A і D.
Щільність далеко не має значення при виборі продукту. Густий він альбо рідкий — це не впливає в поживну цінність і на вміст корисних бактерій. Тільки вибираючи густий произведение перевірте чи немає в його складі штучних загусників, стабілізаторів і крохмалю.
Звертайте увагу для терміни зберігання. Це чи отнюдь не основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте пирушка кефір, який має термін придатності від 36 годин і поперед 15 діб. Тоді в ньому більше живих бактерій, він більш корисний.
Кефір, як і шлунковий сік мають низьке значення рН. Якщо ви без- отримуєте іншої їжі, «голодний» шлунок ще більше продукує соку і подставлять своїй власній слизовій. Тому худнути в кефірній дієті чи робити розвантажувальні дні нате кефірі не варто.
Кефір протипоказаний тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку, около гіперацидному гастриті. Його не рекомендують присутствие виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої черево, а також при панкреатиті.
Для дорослої людини споживання кефіру — 250-300 мл получи добу буде достатнім. Намагайтеся согласно можливості регулярно вживати його в їжу. Харчуйтеся вкусно і правильно!